adn galeria
català  ·   castellano  ·   english
adn galeria
C. Enric Granados, 49
08008 Barcelona
Tel. +34 93 451 00 64
Même les choses invisibles se cachent

Même les choses invisibles se cachent

“El monòlit de 2001, Odissea en l´espai, de Stanley Kubrick”. “Aquella pedra perfecta creada per algú i tots aquells homes primitius al voltant d´ella. De nen quedi molt impressionat per aquest gran interrogant i vaig traslladar aquesta impressió al meu treball” (A.Benchamma)

 

En Mêmes les choses invisibles se cachent, Abdelkader Benchamma presenta els seus últims treballs en dibuix mural, de petit i gran format i una escultura feta especialment per a l´ocasió.

 

Abdelkader Benchamma és un autèntic virtuós de la feina minuciosa i precisa, el seu recurs estilístic es basa en el dibuix amb un enllaç evident amb l’escriptura, donant igual importància als espais buits que als plens. Estableix una relació poètica entre les formes sinuoses i les influències de l’escriptura japonesa, el que es complementa amb la imponent presència dels grans formats de les seves obres. El seu univers personal s’estén per situacions en que la vegetació i personatges desconeguts ens qüestionen veritats absolutes. Ens situa en situacions bucòliques en que les forces sobrenaturals ens sorprenen. Crea moviments antinaturals, situacions incongruents, detalls desconcertants... ens transporta a situacions absurdes i enigmàtiques. Benchamma és dels que s’estima més formular preguntes abans que plantejar-se les respostes, el que li confereix una personalitat artística única. Les tensions i energies ocultes del possible requereix més preguntes que el que humanament es pot contestar.

Disseny web: activaweb.net