adn galeria
català  ·   castellano  ·   english
adn galeria
C. Enric Granados, 49
08008 Barcelona
Tel. +34 93 451 00 64
For sale

For sale

ADN Galeria presenta la segona exposició individual de Santiago CirugedaFor Sale”, coincidint amb la seva participació a l’exposició “Catalitzadors” en el Centre d’Arts Santa Mònica.

 
En els últims quinze anys Cirugeda s’ha dedicat a desenvolupar innumerables projectes en aquella branca de l’arquitectura que pretén proposar nous hàbitats i no solament construir edificis, a l’espera d’una possible reorganització social, inspirant-se en el model d’Archigram “Instant City” (1968). Ja a finals dels anys 90 va atreure l’atenció dels mitjans de comunicació ampliant la seva vivenda amb la instal·lació temporal d’una bastida a la façana del seu edifici. Des de llavors Cirugeda no para d’inventar Situacions Urbanes: projectes que defineix com a "denuncies amb vocació de demanda sobre irregularitats o il·legalitats que es cometen amb assiduïtat per part de les administracions públiques i de diferents agents privats", sempre amb la intenció de despertar la responsabilitat del ciutadà davant les decisions de les administracions públiques.

 

En el primer àmbit “For Sale” serà l’ocasió para seguir pas a pas la producció parcial o completa d’exposicions que han estat concebudes per a altres espais expositius: tres maquetes, un vídeo i una vintena de panells de diversos projectes i la documentació completa del projecte expositiu a INICIARTE (Sevilla 2010).
Para ironitzar sobre la seva producció alternativa i activista, Santiago Cirugeda dedica l’últim àmbit d’aquesta exposició a la venda de part de les seves realitzacions. S’exposaran elements constructius, mobiliari o propostes que han estat usats en algunes acciones il·legals promocionades pel col·lectiu de Recetas Urbanas. Es podran adquirir com a objecte artístic o com a ocasió de realitzar una acció “per sentir-se així alternatiu o sense regulació.” Formaran part de la selecció, peces com un banc per fanal, un banc o un aparca bicicletes a punt per formigonar, o inclús una grua desmuntable, imprescindible per construir habitatges il·legals en terrats.

Seguint una característica constant en el seu recorregut, la possibilitat de reciclar espais i materials, així com aprofitar llacunes en les normatives urbanístiques, Santiago Cirugeda vol amb “For Sale” reciclar les seves produccions per evidenciar la situació de crisis que ha contagiat qualsevol tipus de mercat, des de l’immobiliari fins a l’artístic. El concepte és que tot es pot vendre o comprar, inclús les produccions i les accions il·legals.

 

Coincidint amb l’exhibició a ADN Galeria, Cirugeda participarà en el Centre d’Arts Santa Mònica, en la col·lectiva “Catalitzadors”, on es presentarà al gener la publicació “Camiones, Contenedores, Colectivos. Recetas Urbanas” de Paula Álvarez Ed. Vib[ ]k i el documental “Enlared” realitzat juntament amb Guillermo Cruz.

Disseny web: activaweb.net