adn galeria
català  ·   castellano  ·   english
adn galeria
C. Enric Granados, 49
08008 Barcelona
Tel. +34 93 451 00 64
Cómplices y testigos

Cómplices y testigos

Del 25 de maig al 7 d´agost del 2014

 

L’exposició Còmplices i Testimonis es basa en la idea de l’artista com a còmplice i testimoni de dinàmiques socials que requereixen de la seva implicació, compromís i posicionament actiu que trascendeix la denúncia. Treballs que es presenten com a declaracions d’intencions propositives, documentals, processuals i objectuals, per part d’artistes que qüestionen la noció hegemònica de comunitat construïda sobre la ficció de l’individualisme, a través d’una capacitat de transformació afectiva i al mateix temps efectiva.

 

Ser espectador de la nostra pròpia realitat ha deixat de ser una opció: passar a l’acció, descobrir-se implicat i prendre posició és una resposta que fa emergir nous paradigmes. La força d’alguns artistes compromesos pren cada vegada més valor davant el declivi d’unes dinàmiques que mostren signes d’obsolescència i d’una societat basada en l’hegemonia de poders.

 

Aquest és l’exemple dels artistes que participen a l’exposició Còmplices i Testimonis, tots ells s’encaren a alguns dels problemes de la societat actual i no tanquen els seus ulls però tampoc lideren cap revolta, sinó que més aviat assumeixen una responsabilitat ètica. Artistes que intervenen en esferes ‘no autoritzades’, que promouen altres maneres de participació i transformació social i creen noves vies de relació entre art, societat i vida, en definitiva, que cavalquen entre la col.laboració, la interacció i l’actuació col.lectiva.

 

Les seves obres inviten als visitants a no ésser només testimonis públics sinó agents que en últim terme es comprometen també a lluitar per la justícia i el canvi. Perquè, com afirma Jean-Luc Nancy a La Comunidad Inoperante (1986), s’ha de recuperar el poder de la comunitat definida des d’allò relacional i de com l’individu recupera el seu paper com testimoni i còmplice com un acte de resistència a la immanència del poder.

 


Artistes:

Marcos Ávila Forero

Ivan Argote

DEMOCRACIA

Mounir Fatmi

Núria Güell

Iratxe Jaio & Klaas Van Gorkum

Bouchra Khalili

Levi Orta

Mireia Sallarés

Disseny web: activaweb.net