adn galeria
català  ·   castellano  ·   english
adn galeria
C. Enric Granados, 49
08008 Barcelona
Tel. +34 93 451 00 64
Drawing & Dreaming

Drawing & Dreaming

Reconegut com exercici previ a qualsevol procés de creació artística, el dibuix comença a ser considerat com a disciplina en l’escena de les pràctiques artístiques contemporànies, les línies divisòries entre disciplines es diluïxen quan la immediatesa, la frescor i versatilitat del dibuix cobren força pel seu alt nivell expressiu, narratiu i plàstic.

Allunyant-se del rigor i la conceptualitat, el dibuix plasma la innocència, la llibertat però també la transparència convertint-se en germen dels processos interns que desemboquen en el resultat final que és l’obra d’art.

Dibuixar és un exercici d’emoció, d’experiència, d’un viatge narratiu cap a l’exterior que prové de l’interior, furga en el reprimit i l’irracional reivindicant universos personals i únics, que a vegades freguen l’utòpic.

El dibuix proposa també un debat entre la producció artística d’alta y baixa tecnologia, dibuix com un llenguatge individual amb el qual poder pensar d’una manera diferent a partir d’eines molt simples: un paper i un llapis són suficients per a escriure dibuixant.

Sota una clara influència del còmic, els afiches urbans, plantilles d’espray, el cartelisme i dibuixos animats, Drawing & Dreaming reforça el dibuix com un format amb el qual poder plantejar noves concepcions de la societat sota la perspectiva de l’humor, crítica y per què no, de la sàtira.

 

Abdelkader Benchamma

 

Considerem els dibuixos de Benchamma com escriptura on els escenaris mentals i esdeveniments improbables i utòpics es fan realitat per un moment. Un univers sobri, sense color però tan sensible com oníric on la fantasia i l’absurd conjuguen per a crear un territori personal plasmat directament sobre el paper.

 

Petra Mrzyk & Jean-François Moriceau

 

Emprant els principis d’intercanvi i sorpresa, Mrzyk & Moriceau dibuixen a quatre mans creant una realitat sostreta de la quotidianitat fent-se que se’l llisqui entre els tòpics de la societat amb un toc d’humor i alhora deixant entreveure una crítica. Associacions d´idees conformen un imaginari-bestiari on es combinen l´absurd amb l´eròtic o el surreal amb la sorpresa obtenint resultats inesperats.

 

Judas Arrieta

 

L´univers (de) Judas Arrieta ens remet a la cultura manga i la iconografia oriental més contemporània. Sota el prisma del còmic i el cinema, la sèrie Local Hero està composta per fragments visuals que Judas guarda en el seu imaginari personal i que a tall de flashes plasma sobre el paper: petits éssers animats, entrepans onomatopeics i tipografies estranyes a l´alfabet occidental, entre d’altres.

 

Pierre La Police

 

Bevent dels saturats estereotips dels media i la publicitat, Pierre La Police recrea un món on icones i personatges de l´imaginari col·lectiu són sotmesos a la seva revisió personal. La societat del consum desenfrenat i la seva fascinació per l´estètica i plantejaments del còmic porten l´artista a la creació de la serie The Supremacist, jugant a la distracció provocant analogies plenes d´humor i ironia.

 

Virginie Barré

 

Rebent influència de l´univers de la infància i la indústria cinematogràfica, Virginie crea escenaris que ens porten als desitjos més primaris, els dibuixos de Barré no ens conten històries sinó que les contenen. Una gran sensibilitat expressiva sota traç delicat alhora que viu, fa dels seus petits personatges una miqueta pertorbadors. Innocents o perversos? Són els nostres amics o els nostres enemics a punt de sortir del marc?

Disseny web: activaweb.net